Dome kamera beltéri megfigyelés és kültéri térfigyelés

Dome kamera beltéri megfigyelés és kültéri térfigyelés

Amikor biztonsági megfigyelésről beszélünk, már mindannyiunknak vannak képei arról, hogy hogyan is néznek ki ezek a kamerás rendszerek. Hiszen lassan nap, mint nap találkozhatunk már egyel mindennapjainkban. Akár csak vásárolni megyünk el, vagy hivatali ügyeinket intézzük a mennyezet felé felnézve egészen biztosan láthatunk egy biztonsági megfigyelő rendszert. De ha csak a közutakon autózunk egyre több helyen láthatunk ott is kiépített megfigyelőrendszert. Legyen szó kiegészítő védelemről riasztórendszer mellé, vagy önállóan működőről. Ezen eszközök többsége az általánosan alkalmazott dome kamera.

Kamera rendszer ár, kiépítéssel és alacsony költségekkel

A dome kamera egyformán használható beltéren és kültéren is. Míg eleinte jellemzően a dome kamera eszközöket kizárólag beltéren alkalmazták, ma már nincs ilyen kritérium. Mint ahogyan kompakt kamerákat is találhatunk kisebb méretben, mellyel esztétikusan alakíthatunk ki az ingatlan belső terében is megfigyelést. Napjainkban már a dome kamera is rendelkezik IP védelemmel. Így ellenállóvá vált a környezeti hatásokkal szemben, mint szél, eső, erős napsugárzás és por. Ezért a használatát bátran ajánlják már a gyártók külső megfigyelésre is.

Mikor ajánlott a dome kamera eszközökkel szerelt rendszert választani?!

Természetesen senkinek nem szabható meg, hogy csak bizonyos típusú kamerákat alkalmazzon. Saját magunk választhatjuk meg az eszközöket. Azonban vannak bizonyos esetek mikor érdemes kifejezetten a dome kamera eszközt választani. Belső térben, ha egy diszkrétmegfigyelés kialakítást szeretnénk megvalósítani mindenképp érdemes ezen eszközöket választani. Legyen szó irodáról, üzletről, vagy magánlakásról.

A dome kamera félgömb formájának köszönhetően elég jól alkalmazkodik a belső tér kialakításához. Társasháza esetén különösen keresett a vandálbiztos kivitelű dome kamera. Hiszen ez a megfigyelő kamera már olyan burkolattal rendelkezik, mely védi a belső szerkezetet a rongálástól.

Kamerás megfigyelő rendszer

Szerelés tekintetében viszont egész nagy mozgásteret biztosít. Hiszen akár oldalfalra, akár mennyezetre felszerelhetjük. Manuálisan forgatható belsővel rendelkezve a további finombeállítások könnyen és gyorsan elvégezhetőek. Könnyen karbantarthatóak, mivel különösebb szerelési munkálatokat nem igényel. A megfelelően felszerelt és üzemeltetett eszköznél nem kell külön alkatrészeket tisztítani. Elegendő csak a burkolatot egy puha tisztító kendővel áttörölni, anélkül hogy összekarcolnánk a plexi védőt.

Kültéri alkalmazás esetén főleg olyan helyeken ajánlott, ahol a speciális tudással rendelkező PTZ (automatikusan forgó) eszközök felszerelése célszerű. Ilyenek a közúti közlekedési, vagy közterek ellenőrzésére szolgáló megfigyelő kamerák.

A dome kamera megnevezés valójában magára a megjelenésre vonatkozik, azaz kupola/félgömb. Belső tekintetében azonban hasonló tudással és paraméterekkel rendelkeznek ezek az eszközök is a többi megfigyelésnél használatos kamerához. Ugyanúgy megtaláljuk a kamera eszközöknél is az analógot és a több megapixellel rendelkező HD, vagy full HD megfigyelőket.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Dome cameras’]

Információ