A vagyonvédelmi megoldások eszközeinek bővülésével egyre több ingatlannál kerül kiépítésre biztonsági kamera. Ezek nem csak közterületek, ipari objektumok, valamint hivatali, banki épületek területén történő események megfigyelését látják el, hanem egyre magasabb számban már magáningatlanok külső és belső területén zajló események megfigyelésére és rögzítésére is használatba kerülnek.

Az egyre csökkenő áraknak köszönhetően mind közkedveltebb biztonsági megoldás lett ez a védelmi megoldás. Számos biztonsági kamera fajtát és típust találhatunk a vagyonvédelmi piacon különböző felbontási lehetőséggel. Ezzel máris egy kicsit nehezebbé téve a választást, hogy melyik megoldás is lenne az igényeinknek a legmegfelelőbb. Természetesen igen fontos szempontot játszik egy védelmi rendszer kiválasztásánál az eszközök ára mellett a tudás és a rendszer megfelelősége is.
Ezért a végső döntés meghozatala előtt érdemes egy szakember véleményét és segítségét kérni.

Több akciós biztonsági kamera szettet találhatunk akár áruházakban, akár az internetet böngészve, melyek gyakran csalogató árral rendelkeznek. Ez az ár a legtöbb esetben csak az anyagköltségeket tartalmazza és a kiépítést saját magunknak kell elvégezni. Akár jó választás is lehet egy ilyen biztonsági kamera szett, amennyiben érzünk kellő elektronikai érzéket és affinitást ennek a kiépítésnek az elvégzésére, de azzal számolnunk kell, hogy ennél a megoldásnál ha bármilyen probléma adódik, akkor a szervizelést, valamint a felelősséget is csak saját magunktól várhatjuk.

Biztonságtechnikával foglalkozó cégeknél már a legtöbb esetben az akciós árak a kiépítés költségeit is tartalmazzák. Igaz, hogy magasabb költségeket jelent egy családi kassza számára a szakember által kiépített rendszer, de nem szabad elfelejteni, hogy a későbbiek folyamán egy meghibásodás, vagy probléma esetén nem kell azon gondolkodni, hogy mit is tegyünk, mivel a szolgáltatók ezekben az esetekben nem csak az eszközökre vállalnak garanciát, hanem magára a kiépítési munkálatokra is. Nem beszélve arról, hogy egy esetlegesen elkövetett bűncselekmény alkalmával ha egy rendszeresen karbantartott biztonsági kamera kiépítési hibájából nem történik rögzítés, a felszerelést végző cég felelősséget vállal, míg egyéb esetben nehéz megfelelő biztosítással rendelkező felelőst találni.

Mire figyeljünk biztonsági kamera szerelő választásnál!

Ha már úgy döntünk, hogy áldozunk a vagyonvédelmi rendszerünkre nem biztos, hogy megéri azon pár ezer forintot spórolni, hogy a kiépítést végző személy munkadíját lespóroljuk, mert könnyen előfordulhat, hogy később ennek a többszörösét kell majd kifizetnünk.

  • Mindenképp érdemes olyan céget választani a biztonsági kamera rendszer kiépítéséhez, aki több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik! Hiszen a meglévő tapasztalat is segíthet már a spórolásban.
  • Egy villanyszerelő, vagy egy önkéntesen jelentkező vállalkozó szellemű személy is kiépítheti a rendszerünket, de mérlegelni kell, hogy egy esetleges szervizelés, javítás alkalmával később is könnyen elérhető legyen az, aki felszerelte a rendszerünket.
  • Sok olyan céget találhatunk már az interneten, aki vállalja a biztonsági kamera kiépítését és nem csak az anyagot értékesíti számunkra. Ezek a „fantom cégek” lehet, hogy pár ezer forinttal kedvezőbben kínálják a szolgáltatásukat. Ám ha egy ilyen cég, vagy személy mellett döntünk, gondoljuk végig, hogy vajon aki már a kiépítés előtt sem vállalja saját adataival a felelősséget a szolgáltatására, attól később egy probléma esetén mire számíthatunk!