A biztonsági kamera rendszerről érdemes tudni, hogy már nem számít luxus védelmi berendezésnek még magáningatlan esetén sem. Hiszen napjainkban már igen kedvező áron elérhetőek a magasabb felbontással rendelkező videó megfigyelőrendszerek.

A biztonsági kamera rendszer legfőképp a bűncselekmények megelőzésében jelent fontos szerepet. Mivel már pusztán a meglétükkel is nagymértékben hozzájárulnak a védelemhez. Hiszen az tettesek már itt mérlegelik a lebukás veszélyét. Gyakran nem jelent annyit a vélt haszon, mint, hogy megérné kockáztatni a lebukást. Ezért a megfigyelő rendszerrel felszerelt ingatlanoknál jelentősen kevesebbszer történik illetéktelen behatolás. Továbbá ezek a biztonsági rendszerek hozzájárulnak az elkövetők azonosításában és gyors elfogásában. Ezért a biztonsági kamera egy ingatlannál jelentős mértékben növeli a védelmi tényezőt.

Biztonsági kamera rendszerrel tökéletes védelem

Mit takar a tökéletes video megfigyelés? Mindenekelőtt a részletgazdag és tűéles képminőséget, akár betekintésnél, vagy ép visszanézésnél. Hiszen ez alapján nem csak a történésekről tájékozódhatunk, hanem a felvételen szereplő személyek azonosításáról is. Kültér esetén ez különösen igaz lehet a gépjárművekre is. Mindez a digitális biztonsági kamera rendszereknek köszönhetően igen alacsony áron elérhetőek. De nem csak cégek számára, hanem magánszemélyeknek is.

Kiépítés tekintetében a digitális és az analóg biztonsági kamera rendszer között nincs különbség. Ugyanúgy rendelkeznek a kamerák optikával, elektronikával és egy külső burkolattal. De egyúttal itt találjuk a különbséget is, mégpedig az elektronikánál. A digitális biztonsági kamera esetén már olyan egység kerül beépítésre, ami alkalmas nagyobb felbontásban továbbadni a videojelet a rögzítőegység, vagy képmegjelenítő felé. Ráadásul mindezt tömörítés nélkül teszi. Szemben az analóg rendszerekkel, ahol direktben nézve a kamera képe szinte tökéletes, de a felvevőnél már a tömörítésből adódóan képromlást eredményez.

Digitális biztonsági kamera típusok

A digitális kamera rendszereken belül is megkülönböztethetünk eltérő típusokat. Az egyik ilyen eltérés a felbontásban jelentkezik. Ez lehet HD (720p) vagy full HD (1080p). Bár igaz, hogy szabad szemmel nézve nem igazán érzékeljük a különbséget. Viszont a teljes kép tekintetében már részletesebb képet kapunk a full HD esetén. Továbbá egy felvétel ráközelítésénél, vagy nagyításánál a full HD biztonsági kamera esetén élesebb, alaposabb képet nyerünk.

A másik típus szerinti besorolás a technológiát jelentkezik. Ezen belül jelenleg a piacon kapható eszközöknél megkülönböztetünk IP, HD-TVI és AHD rendszereket. A kezdeti igen magas árak után jelenleg ezen védelmi eszközöknek a beszerzési és kiépítési árai is nagymértékben csökkentek.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Full HD CCTV cameras’]