Biztonsági kamera HD, Full HD felbontással, kedvező áron

A biztonságtechnikában számtalan lehetőséget találhatunk már ingatlanunk védelmének mind nagyobb fokú kialakítására. Különböző híradásokból nap, mint nap tájékozódhatunk a személy és vagyon ellen elkövetett bűncselekményekről. Ez az információ elkerülhetetlenül gondolkodásra késztet minket, hogy fokozottabb figyelmet fordítsunk otthonunk és családunk megóvására. Ezért az elektronikus riasztóberendezések mellett mind többször találkozunk biztonsági kamera kiépítéssel is. Egy fokozott védelmi rendszert tudunk ingatlanunknál kialakítani a modern nagy felbontású kamerákkal.

Ma már a biztonsági kamera egyáltalán nem számít költséges védelemnek. Hiszen igen kedvező áron juthatunk hozzá egy magasabb minőséggel rendelkező megfigyelőrendszerhez is.

A biztonsági kamera eszközei főleg a bűncselekmények megelőzésében jelentenek fontos szerepet. Már a puszta jelenlétükkel is nagymértékben hozzájárulnak, hogy az elkövetők megfontolják a lebukás veszélyét. Továbbá szerepet játszhatnak még az elkövető azonosításában és elfogásában. Így jelentősen növelhetjük az adott helyszínen a biztonsági tényezőt.

Biztonsági kamera típusok

A vagyonvédelemben alkalmazott biztonsági kamera eszközök között különböző technológiákkal találkozhatunk. A hagyományos analóg rendszerek mellett megtalálhatóak a kedvező árú, új digitális eszközöket is. A különbség jelenleg már nem is annyira az árban mutatkozik, hanem sokkal inkább a minőségben. Hiszen az analóg kamerák esetén a tömörítésből adódóan is érzékelhető képromlás/pixelesedés. Továbbá a biztonsági kamera chipjének alacsonyabb felbontása miatt előfordulhat szálkásodás, kockásodás. Nem beszélve arról, hogy egy-egy kép kinagyítása esetén tovább romolhat a felvétel minősége.

Ezzel szemben az új típusú digitális biztonsági kamera már tökéletes, részletgazdag, tűéles képet biztosít. Nem csak élőkép figyelésnél, hanem visszanézésnél és nagyításnál is. A digitális eszközöknél nem kell tartanunk attól, hogy értékelhetetlen videókat rögzít a rendszer.
Ma már a kereskedelmi forgalomban megtalálható biztonsági kamera rendszerek általánosságban a digitális technológiát képviselik. Megtalálhatjuk a HD felbontású AHD 1,3Mpx kamerákat és a Full HD felbontású AHD, HD-TVI és IP kamerákat is. A Full HD kamera a 2Mpx felbontástól akár 4K felbontásig megtalálható.

Biztonsági kamera, de mégis milyen?

Sokszor találkozhatunk olyan kamera szett akcióval, ahol egy előre összeállított rendszer kerül értékesítésre. Amit aztán mi magunk szerelünk fel az adott ingatlannál. De már a biztonsági kamerák felszerelése előtt ajánlatos meghatározni, hogy milyen igényeket és elképzeléseket kell kielégíteni a rendszernek. Mivel közel sem biztos, hogy egy adott akciós kamera szett képes ellátni a későbbiek folyamán azt a feladatot, amit elvárunk tőle. Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy a kiépítés alkalmával nem a helyszín adottságainak megfelelő eszközök kerülnek felszerelésre.

Ezért is érdemes előzetesen egy szakember segítségét igénybe venni. Aki felhívhatja a figyelmünket olyan tényezőkre, amikre esetleg mi nem is gondoltunk volna.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’CCTV working’]