Beléptető rendszer biztonság egy magasabb szinten

Beléptető rendszer biztonság egy magasabb szinten

Egyre több helyen láthatunk és futhatunk már bele vagyonvédelmi beléptető rendszer alkalmazásba. Nagyobb ingatlanok esetén ráadásul egy bonyolultabb és összetettebb rendszert is találhatunk. Ezek az összetett rendszerek a beléptetés mellett egyéb feladatokat is képesek ellátni. Ilyen lehet a csomagellenőrzés, munkaidő nyilvántartás, fizető szolgáltatás, stb. A biztonságtechnikában más elektronikus berendezések riasztó kamerás megfigyelő) mellett kiegészítő védelmi és ellenőrző feladatokat láthat el. Számos helyen a beléptető rendszer nem csak vagyonvédelmi feladatokat lát el, hanem alkalmas akár munkaidő nyilvántartásra és bérszámfejtésre is. Ezzel emberi erőforrást, időt és pénzt spórolhatnak cégek.

Beléptető rendszer egyszerűtől az összetettig

Egyszerű offline beléptető rendszer
Talán a legismertebb és elterjedtebb beléptető rendszer a kártyás vagy kódos beléptető. Elsődlegesen az adott ingatlannál történő ki-, bejutást hivatott szabályozni. Egyszerű kezelhetőség jellemzi. Ebből adódóan kedvelt védelemnek számít irodáknál, kisebb cégeknél és már magáningatlanoknál is. Mindazonáltal az online változata már képes összetettebb feladatokat is ellátni.

Összetett online beléptető rendszer
Ilyen a munkaidő nyilvántartásra, bérszámfejtésre, vagy szeparált feladatok ellátására képes online beléptető. Működtetéséhez speciális vezérlés és szoftver üzemeltetése szükséges. Az egyszerűbb változatnál egy költségesebb védelmet jelent. Ellenben az összetett feladatok ellátásával nem csak pénzt takaríthatnak meg az üzemeltethető, hanem munkaidőt is. Alkalmazható társasházak, irodák, üzemek, cégek beléptetésének vezérlésére.

Speciális beléptető rendszer

Mindinkább kedvelt és keresett beléptető rendszer a biometrikus. Ezen belül többféle változatban találhatunk már eszközöket. Ilyen lehet az ujjlenyomat, illetve a retina olvasó rendszer. Ezek a beléptetők a hagyományos kódos és proxy olvasókkal kombinálva egy hatékonyabb és biztonságosabb védelmet képesek nyújtani. De önálló alkalmazásra is képesek. Napjainkban még nem annyira elterjedt magas beszerzési áruk miatt. Felhasználási tekintetében egyaránt alkalmasak magáningatlanok, irodák, cégek belépésvezérlésére.

Találhatunk még speciális módszereket, a beléptető rendszerek területén. Ezek a speciális eszközök a nagyfelhasználói igényeket elégítik ki. Adott feladatokat látnak el. Ilyen rendszerek a szállodákban alkalmazott dolgozók és vendégek számának külön nyilvántartása. Adott helyekre történő bejutási lehetőségek biztosítása, vagy kitiltása. Szállodákban, szórakoztató központokban alkalmazzák már beléptetőt készpénz nélküli fizető szolgáltatások igénybevételére is. Karóra, csuklópánt, vagy proxykártya használatával. Ezek akár uszoda részen is alkalmazhatók, ahol a magas páratartalom sem károsítja a működésüket.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Access control working’]