Beltéri kamera, ami helyettünk is mindent lát

A beltéri kamera láthatóvá teszi, amit mi épp nem vagyunk képesek látni, meglátni és belátni. Beltéri kamerák ma már sokfélék lehetnek, mind a kialakításukat, mind pedig tudásukat tekintve.
Esztétikailag is már jól tudnak alkalmazkodni az ingatlanok belső környezetéhez színükben, kivitelükben egyaránt. Ez a kamera már nagyon sok területen, helyen, és formában felhasználható.

A jelenleg kereskedelmi forgalomban megtalálható beltéri kamera régebbi elődeihez képest, amelyek még analóg minőségben rögzítettek és kivitelüket tekintve csőkamerák voltak, ma már felváltották a korszerűbb, és jobb minőségű digitális kamerák, különböző burkolattal ellátva. A rögzített képek már nem csak egyszerű néhány száz tévésoros képet tudnak mutatni, hanem már HD, és Full-HD minőséget is, ami már megapixeles felbontást nyújt visszatekintés alkalmával is.

Beltéri kamera felhasználása

Jelenleg már, sok cég, magáningatlan, illetve társasház belső megfigyelésre is egyre jobban elkezdték alkalmazni a beltéri kamera kiépítését, akár egy riasztó mellé plusz védelmi vonalként. Sok olyan bűncselekményt sikerült már felderíteni és megoldani, ahol a beltéri kamera rögzítette a behatolást, a betörést, így ezáltal azonosítani is könnyebb volt az elkövetőt. Ezért elmondhatjuk, hogy tökéletes megoldás a beltéri kamera boltokban, üzletekben az üzlettér, vagy akár a pénztárgép teljes megfigyelésénél, vendégkör ellenőrzésénél, vásárlói forgalom megfigyelésénél, rablások, lopások teljes körű rögzítésénél.

Nagyon sok felszerelésre kerülő beltéri kamera már vandál biztos burkolattal rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy olyan helyekre is felszerelésre kerülhessen megfigyelőrendszer, ahol megvan a lehetősége annak, hogy illetéktelen megpróbálnak kárt tenni bennük. Ilyen helyek lehetnek társasházi közös helységek, liftek, lépcsőházi közlekedők, így garantálható a még nagyobb biztonság..

A vevő igénye és az adott környezet adottságai határozhatja meg a beltéri kamera fajtáját, és képminőségét!

Ha titokban, csendben szeretnénk a védett helyszínt megfigyelni, lehetőség van ma már rejtett kamerák kiépítésére. Kiépítésükhöz, akár csak az összes többi beltéri kamera esetén szükség van áram ellátásra, és ezáltal a vezetékezésre is. A vezetékezés köti össze a kamerákat a rögzítő egységgel. Egy megfelelően és megbízhatóan működő rejtett kamera esetén sajnos ez a megoldás elkerülhetetlen. Ez a rejtett beltéri kamera lehet mozgás- és füstérzékelőbe rejtett, tű- és csavarfejes kivitelű.

Jelenleg már az is nagy segítség, hogy lehetőség van a kamerák képét visszanézni, vagy az élőképet megtekinteni távoli eléréssel egy számítógépről, vagy ami ma már egyre inkább elterjedtebb megoldásnak számít, hogy az okostelefonunkról is megtehetjük ezt. Ehhez megfelelően a beltéri kamera esetén a helyszínen lévő kiépített internet elérhetőségen kívül nincsen másra szükség.

Az éjjellátó beltéri kamera képe az infra megvilágításnak köszönhetően színes képet mutat nappal, éjjel pedig fekete-fehér jó minőségű képet. Ha pedig egy nagyon erős minőség mellett döntünk mondjuk egy HD vagy Full-HD mellett, akár tűéles képet is kaphatunk az éjszakai rossz fényviszonyok ellenére is. Működésének lényege, hogy a szemnek láthatatlan infrafény használatával, és a körülötte lévő tárgyakról visszaverődő fények segítségével válik képessé az éjjellátásra.

Azonban ajánlott a beltéri kamera felszerelését szakemberre bízni, hiába tűnik a felszerelése és bekötése egyszerűnek. Ahhoz, hogy a beltéri kamera azt a képet és teljesítményt biztosítsa a megrendelő fél részére, amit választott és igénye volt, ahhoz ajánlott egy szakemberre bízni a rendszer teljes kiépítését.