Ujjlenyomat olvasó modern beléptetés bármely ingatlanba

A vagyonvédelmi rendszerek fejlődése nem csak a kamerás megfigyelők és riasztók esetén tapasztalható. A modernebb vagyonvédelmi eszközöket figyelembe véve a beléptető rendszerek területén is hatalmas változások történtek. A kódos és kártyás beléptetők mellett már megtalálhatóak a biometrikás biztonsági rendszerek is. Ilyenek lehetnek a retina és az ujjlenyomat olvasó rendszerek, valamint a hanganalízis eszközök. Ezek a biztonsági eszközök már egy magasabb fokú védelmet nyújtanak az ingatlanban elhelyezett értéktárgyaknak.

A gyártók különféle megoldást ajánlanak területek védelmére, bejutásra, ellenőrzésre. Ezek közül az egyik megoldás a beléptető rendszer. Sokfajta elven működő beléptető rendszer található már, de majdnem mindegyiknek van az előnyök mellett hátránya is. Legtöbbször a nem megfelelő védelem vagy a túl magas bekerülési ár. A proxy kártyát el veszíthetjük, vagy ellophatják. A PIN kódokat és jelszavakat is elfelejthetjük, vagy kifigyelhetik. S akkor a kulcsokat még meg sem említettük, melyeket szintén elveszíthetünk, vagy eltulajdoníthatják tőlünk.

Ezért elmondható, hogy a biometrikus rendszerek nagyságrendekkel nagyobb fokú védelmet nyújtanak. Hiszen az egy személy sajátos fizikai jellemzőit alkalmazza azonosítás céljára. Lásd, mint ujjlenyomat olvasó.
Bár nem csak az ingatlan vagyonvédelmi rendszerei között található meg ez a fajta biztonság. Egyre több szórakoztató elektronikában is alkalmazzák ezt a biztonságot, melyeket mindennap használunk. Ujjlenyomat olvasó rendszerek vannak már beépítve a mobiltelefonokba, laptopokba és tabletekbe is. Ezzel a védelemmel nem csak a tárgyi eszközeinket védhetjük. Magán adatainkat is megóvhatjuk az illetéktelen személyekkel szemben.

Ujjlenyomat olvasó beléptető

Számos beléptető rendszert gyártó termékpalettáján megtalálhatóak már a biometrikás ellenőrző eszközök. Ezek az eszközök működés közben egy letisztult formavilággal, modern dizájnnal egyesítik a megbízhatóságot. Számtalan helyen alkalmazhatóak. Az ujjlenyomat olvasó beléptető használható önállóan is és komplex rendszerként is. A beléptetéshez egy egyedi azonosítást használ, az ember ujjlenyomatát.

Amit fontos tudni, hogy egyetlen ujjlenyomat olvasó sem tárol képet a személy ujjlenyomatáról, így személyiségi jogokat nem sért. A modern rendszerek különböző technológiát alkalmaznak. Ezek közül általában a minutiae-pontos a leggyakoribb. Itt a bőr redőit és mélyedéseket veszi alapul a ujjlenyomat olvasó rendszer. Átlagban egy ujjon az ilyen pontokból 50-60 db található. A rendszer ezekből tárol el 15-20 pontot. Leolvasás alkalmával a belépető ezen jellemzőket veti össze, az adatbázisban már korábban eltárolt adatokkal. Így beazonosítható egy-egy személy ujjlenyomata, azonban visszafelé már nem képezhető le. Ezért ez a fajta biztonsági kép a legmegbízhatóbb eljárást nyújtja eltulajdonítás ellen.

A modern ujjlenyomat olvasó egységek átlagosan 500-2000 lenyomat mintát képesek eltárolni. Csak a biometrikus azonosítás az egyetlen olyan eljárás, amely az emberek valódi, tőlük elválaszthatatlan azonosságán alapul.

Otthoni használatra is tökéletes megoldást képes nyújtani, hiszen nem kell kulcsokkal bajlódnunk ha strandra megyünk, vagy csak elugranánk valahová.