Sok magáningatlannál és cégnél láthatunk már kiépített riasztóberendezést. Ezek a vagyonvédelmi rendszerek önálló működésű biztonsági eszközök. Melyek az ingatlanok védelmét biztosítják a külső behatolásokkal szemben. A jelenlegi bűnügyi statisztikák szerint mindinkább szükségessé vált alkalmazásuk. Mivel napjainkban nem csak a drágább lakásokba és üzletekbe történik ingatlanbetörés. A megélhetési bűnözők jelenlétével már egyetlen ingatlan sincs biztonságban. Már lényegtelen dolognak számít, hogy mekkora érték sejthető első megtekintésre. A riasztó távfelügyelet ezért is egy lényegesen nagyobb biztonságot tud nyújtani az adott ingatlannál.

Pár éve a helyileg üzemelő riasztóberendezés szirénázására is lényegesen többen reagáltak. Akár a szomszédok, vagy járókelők. Ezzel szemben ma már sokkal kevésbé érzékeljük és reagálunk egy ilyen ingatlan mellett elhaladva. Hogy a lakásriasztók számának növekedése miatt, vagy az emberi érzéketlenség és rohanó világunk miatt, de talán ez nem is annyira lényeges. Ritkán fordul elő, hogy felkapjuk a fejünk és próbálunk intézkedni egy kültéri szirénaszó hallatán. Viszont azokban az ingatlanokban, ahol a riasztó távfelügyelet felé is átjelez ez nem fordulhat elő.

Ezért is a védelmi berendezés kiépítése mellé napjainkban mindenképpen ajánlott egy őrző-védő szolgáltatás. Ez a riasztó távfelügyelet 0-24 órás felügyeleti szolgáltatás biztosítja számunkra a teljes nyugalmat. Már csak azért is, mert mennyivel nyugodtabb érzés tudni, hogy bármilyen esemény alkalmával valaki helyettünk érkezik a helyszínre. Ráadásul elvégzi a szükséges intézkedést akkor is, ha mi nem érünk oda mert távol vagyunk.

Riasztó távfelügyelet és amit magába foglal

Azon ingatlanoknál, ahol a riasztó távfelügyelet szolgáltatás is működik érdemes tudni, hogy egyetlen riasztás, vagy műszaki jelzés sem maradhat figyelmen kívül. Amennyiben a kivonulójárőr szolgáltatást is igénybe vesszük tovább növelhetjük védelmi rendszerünk biztonsági fokozatát. A kivonuló szolgáltatásnál csakúgy mint az alap értesítésnél non-stop fogadja az ügyeletes diszpécser a rendszer jelzéseit. A riasztó távfelügyelet szolgáltatáson belül az ügyeletes a beérkezett jelzésnek megfelelően értesíti a tulajdonost, vagy a megbízott személyeket. Amennyiben nem műszaki jelzés: áramszünet, akkumulátor merülés, tesztjelentés kimaradás történik, hanem eszköz riasztás a járőrt is a helyszínre indítja.

Egyre többször hallhatunk olyan híreket, hogy idős személyeket bántalmaztak betörés alkalmával. Vagy olyan ingatlanba, üzletbe történt betörés, ahol tartózkodtak a helyszínen családtagok, alkalmazott. Jobb esetben ilyenkor személyi sérülésre nem kerül sor. Azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy egy ilyen betörésnél, az aki illetéktelenül jut be az ingatlanba veszélyesebb lehet, mint hinnénk. Ilyenkor jobb nem szembeszállni vele, még abban az esetben sem ha a saját tulajdonunk biztonságáról van szó. Ilyenkor van csak igazán jelentősége a riasztó távfelügyelet szolgáltatásnak. Mivel a riasztóberendezésről pánikjelzést indíthatunk a távfelügyeleti szolgáltató felé. Ezt megtehetjük akár a riasztó kezelő egységéről, vagy egy fix, esetleg hordozható pánikjelzőről. Ezekben az esetekben ugyan nem szólal meg a kültéri sziréna az ingatlannál. Valamint a helyszínen nem észlelhető a riasztási esemény, de a riasztó távfelügyelet ekkor is élesedik.

A riasztó távfelügyelet szolgáltatója felé azonnali pánikriasztás érkezik, melyre haladéktalanul a helyszínre irányítják a járőrt. Anélkül, hogy akár telefonon is értesítenék a tulajdonost. A pánik jelzést gyakran csendes riasztásnak is nevezik. Ezekben az esetekben a kivonuló járőr is teljesen másként intézkedik, mint az általános riasztás jelzés alkalmával.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Home burglar caught’]