Mozgásérzékelős infra kamera a biztos megoldás!

Kétségtelen tény, hogy a biztonsági kamerákra csak abban az esetben van szükségünk, ha valamilyen „mozgás” történik a megfigyelt területen. Függően attól, hogy külső, vagy belső területről van szó, a leghatékonyabb megoldást a mozgásérzékelős rendszerek jelentik, amelyek csak akkor lépnek működésbe, amikor valóban történik valami az adott területen.

Emellett fontos, hogy a képalkotó eszköz infra kamera legyen, amely az infra sugarak segítségével az éjszakai órákban is tökéletes képet biztosít. Ez a technológia lehetővé teszi a minőségi képalkotást még a legsötétebb területeken is. Ugyanakkor az infravörös technológia a mozgás érzékelésével is szoros összefüggésben áll. Alapvetően két mozgásérzékelési technológiát különböztetünk meg. A passzív infra vörös és a mikrohullámú technológiát. Míg az első esetben a hirtelen hőmérsékletváltozások, addig az utóbbi esetben a visszavert hullámok adta eltérések vizsgálata történik.

Fontos azonban tudni, hogy mindkét megoldás kapcsán lehetségesek hibás riasztások, azonban a két technológiát ötvözve, szinte tökéletes észlelési mechanizmus állítható elő. Természetesen a különféle kisállatok szintén okozhatnak téves riasztásokat, ugyanakkor a tervezők az ilyen esetekre is felkészültek, mégpedig a testtömeg alapján történő riasztások megalkotásával.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy az infra kamera kiváló lehetőséget biztosít, s alapvető biztonságtechnikai eszköz, amely nélkülözhetetlen az éjszakai órákban! Kérdések esetén, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!