Beléptető rendszer, ne csak az elit szféra kiváltsága legyen!

Beléptető rendszerek, amik már a kisebb cégek életét is megkönnyíthetik.

Napjainkban már nem csak az elit szférának és a nagyobb Hivataloknak a kiváltsága a beléptető rendszer, amely fokozza a biztonságot és teljes körű személy és olykor járműellenőrzést tesz lehetővé. Hiszen a gyártók a technikai fejlődésnek és fejlesztéseknek köszönhetően egyre több olyan eszközt készítenek a végfelhasználók részére, amely a kisebb cégek, irodák és ipari objektumok biztonsági beléptető rendszerének a megoldására is kínálnak lehetőséget, s mindezt már igen kedvező beszerelési áron!

Hogy mik a legnagyobb előnyei a beléptető rendszereknek!?

Mindamellett, hogy a beléptető rendszereknél elkerülhető az, hogy egy táskányi kulccsal kelljen már csak az épületet is megközelíteni az oda bejutni kívánó személynek, talán a legfontosabb szempont, hogy pontosan szabályozhatóvá teszi az ingatlanba, vagy védelem alá vont területre beengedhető emberek számát és személyazonosságát illetően is. Nem beszélve arról, hogy rengeteg papír alapú, felesleges munkaerőt és munkaidőt igénybe vevő tevékenységet lehet helyettesíteni egy jól megválasztott és kiépített beléptető rendszerrel! Hiszen a jelenleg piacon fellehető modern beléptető rendszerek nem csak a ki-be jutást szabályozhatják a védett területen, hanem egyéb számos és hasznos funkcióval ellátva is segítséget nyújthatnak.

Csak egy pár fontosabbat megemlítve a teljesség igénye nélkül, például a munkaidő és szabadság nyilvántartás vezetésében, a bérszámfejtésben, a dolgozói létszám állomány és a vendégforgalom folyamatos nyilvántartásában és strukturálásával, hogy bizonyos területekre csakis a jogosultsággal rendelkező személyek juthassanak be.

Beléptető rendszert szeretnénk, de melyiket is válasszuk?!

Fajtájukat tekintve ma már a gyártó cégek többféle megoldást kínálnak a felhasználók részére, melyeket, igény esetén szabadon kombinálhat is az ügyfél egy adott rendszeren belül.

  •  Hagyományos kódos-, kártyás beléptető rendszer. Ebben az esetben vagy egy proxy kártyával, vagy egy generált kód használatával lehet bejutni a területre az arra illetékes személynek. A kártyák, csakúgy mint a kódok szabadon nevesíthetők, illetve funkcionálhatók, ezzel is szabályozható, hogy ki az aki beléphet és mely területeken kap jogosultságot. Felhasználási területük, irodák, telephelyek, raktárépületek.
  •  Karkötős, proxykulcsos beléptető rendszer. Hasonlóan a kártyás beléptetéshez, már egy modernebb változatát képezi a beléptető rendszereknek. Felhasználási területüket tekintve inkább olyan esetekben alkalmazzák, ahol a felhasználó személynél állandóan kéznél kell, hogy legyen az eszköz, viszont ne akadályozza a szabad „mozgásban”, ilyenek lehetnek a wellness, sport és rendezvény központok.
  • Ujjlenyomat olvasós beléptető rendszer. A legmodernebb és talán egyben a legbiztonságosabb módja a beléptető rendszereknek. Teljesen személyesített és nem átruházható volta miatt, a legkisebb kockázattal bír a kijátszhatósággal szemben. Felhasználásukat tekintve olyan helyeken alkalmazzák, ahol különösen oda kell figyelni a magas fokú biztonságra. Egészségügyi részlegek, kutató intézetek, pénzforgalmi szolgáltatók.