Kültéri kamera profi minőségű megfigyelés kedvező áron

A biztonságtechnikában egyre több eszköz áll már rendelkezésünkre, hogy egy optimális védelmi rendszert alakítsunk ki ingatlanunknál. A riasztórendszerek mellett ezért egyre gyakrabban találkozhatunk kiépített videó megfigyelőrendszerekkel is. Az elmúlt évek folyamán jelentős mértékben csökkent mind a beszerzési, mind pedig a kiépítési költsége a megfigyelőrendszereknek, talán ez is hozzájárult, hogy egyre közkedveltebb védelmi megoldás lett nem csak cégek számára, hanem a magánemberek között is. Ezek a rendszerek kiépülhetnek kültéri kamera vagy beltéri kamera eszközökkel.

A kamerás megfigyelőrendszer elsődleges feladata a vagyonvédelemben az esetleges elkövetett bűncselekmények nyomon követése, illetve az események rögzítése. Mindemellett már a bűnmegelőzésben is jelentős szerepet játszhatnak.

A kültéri kamera jellemzően az ingatlanon kívüli területek megfigyelését szolgálja. Ilyen lehet egy cég esetén a külső rakodóterület, parkoló megfigyelése. Magáningatlan esetén az udvar, vagy melléképületek esetleg a kültéren elhelyezett értéktárgyak (autó, kerti bútorok, kerti szerszámok figyelése), közterületen pedig járműforgalom, közlekedési szabályszegések, balesetek figyelése és rögzítése.

Számtalan esetet hallhatunk, hogy a hatóságoknak egy-egy elkövetett bűncselekmény felderítésében a kültéri kamera által rögzítésre került felvételek nyújtottak segítséget a bűnös elfogásában. Bár még mind a mai napig vita van azzal kapcsolatosan, hogy ezek a felvételek a bíróságon felhasználhatóak-e és bizonyíték erejük lenne.

Kültéri kamera típusok

Típus szerinti besorolást tekintve míg régebben csak az egyszerű csőkamerák voltak elérhetőek, melyek kültéri kamera házba kerültek beépítésre, ma már egyre többféle kültéri kamera közül választhatunk.

  • Kompakt kültéri kamera: általánosan használt kamera típus, mivel maga a kamera „agya” chip és az objektív, valamint az éjjeli megfigyelést is biztosító infra ledek egyaránt megtalálhatóak az időjárás álló burkolatba építve. Ezért is nevezik a vagyonvédelemben kompakt kamerának, mert nincs szükség kiépítés alkalmával különböző alkatrészek összeszerelésére. Alkalmazási terület tekintetében egyaránt tökéletes megfigyelést tudnak biztosítani akár üzletek, akár cégek, vagy egy magáningatlan külső területének figyelésére és az események rögzítésére. Legyen szó nappali, vagy éjszakai megfigyelésről.
  • Box kültéri kamera: Egyre ritkábban alkalmazott kamera típus, inkább nagyobb ipari ingatlanok, közintézmények homlokzatán található meg ez a kültéri kamera fajta. Több különálló alkatrészből tevődik össze egy ilyen megfigyelőrendszer. Ez a típus saját objektívvel és infra megvilágítással nem rendelkezik, ezért mindenképp szükséges beüzemelés alkalmával ezeket az eszközöket külön megvásárolni. Valamint burkolatát tekintve időjárás álló védelemmel nincs ellátva, minél fogva külön kameraház megvásárlása is szükséges.
  • Speed dóm kültéri kamera: Ez a speciális kültéri kamera a drágább árkategóriájú kamerák közé tartozik, viszont képes összetett feladatok ellátására is, miáltal akár több különálló kültéri kamera kiváltására képes. Forgatható kamera ként is ismert a köztudatban. Képes 360°-ban körbefordulni, illetve a többszörös zoomnak köszönhetően akár 50-100m-es távolságra is ellátni.