Beltéri kamera egy ingatlanon belüli védelem kialakítására

A biztonságtechnikában, vagyonvédelemben alkalmazott kamerás megfigyelőrendszerek között egyre inkább elterjedni látszik a beltéri kamera alkalmazása. Jelenleg már nem csak üzletek és kereskedelmi egységek ingatlanjaiban láthatunk belső megfigyelőrendszereket, hanem egyre több középületben, társasházban és sportlétesítményben, de már sok helyen akár magáningatlanban (családi ház, nyaraló, lakás) is találkozhatunk kiépített beltéri kamera rendszerrel.

A digitális világ technikai fejlődésének robbanása lehetővé tette, hogy bármit nyomon követhessünk és szemmel tarthassunk akár akkor is, amikor nem tartózkodunk ép a helyszínen. Ezzel már ellenőrizhetővé válik üzletünk, vendégkörünk, családunk idős, beteg tagjai, esetleg gyermekeink vagy kedvenc háziállatunk mindennapi tevékenysége. Ma már szinte nincs olyan ingatlan, ahol valamilyen módon – legyen az vezetékes, vagy mobil internet – ne lenne elérhető az internet, mely lehetőséget biztosít a beltéri kamera által megfigyelt események távoli betekintésére és visszanézésére.

Csakúgy, mint a kültéri kameráknál már a legtöbb esetben a beltéri kamera esetén is megoldott az éjjeli megfigyelés biztosítása, ezért nem lehet probléma akkor sem az ingatlan belső területén zajló események megfigyelésével és rögzítésével, amikor ép az adott helyiségben semmilyen megvilágítás nincs.

Beltéri kamera típusok

Hasonlóan más kamerákhoz már a beltéri kamera esetén is többféle minőségben találhatunk eszközöket. A hagyományos analóg kamerától kezdve, a digitális HD és full HD felbontással rendelkező eszközökig találhatunk számunkra és az igényeinknek megfelelő terméket. Azonban ezen belül is többféle típus közül választhatunk, mely igazodhat a megfigyelőrendszer felé támasztott igényeknek.

Normál hagyományos dóm beltéri kamera: A leggyakrabban használt általános beltéri kamera fajta. Hiszen félgömb alakú kinézetével esztétikus megfigyelést tesz lehetővé a legtöbb ingatlanban, legyen az magáningatlan vagy egy üzlet, kereskedelmi egység. Manuálisan forgatható fejének köszönhetően egyaránt felszerelhető mennyezetre, vagy oldalfalra is. Valamint a felszerelés helyétől függetlenül könnyen változtathatjuk a megfigyelni kívánt terület helyét.
Természetesen található motoros forgatási lehetőséggel is beltéri kamera, mellyel beállítható, hogy akár folyamatos pásztázással egy helyiséget egyetlen kamerával is megfigyeljünk anélkül, hogy a helyiség bármelyik részét is kihagynánk. Azonban ezek a kamerák még igen költséges áron szerezhetőek be, így nem biztos, hogy érdemes csak ezért a funkcióért nagyobb összeget költeni a megfigyelőrendszerre.

Vandálbiztos beltéri kamera: kialakítás tekintetében a hagyományos dóm kamera külsejére hasonlít ez az eszköz. Azonban a burkolata edzettebb fém burkolat, valamint az objektív előtti üvegburok képes ellenállni akár egy nagyobb ütésnek is. Leginkább társasházi lépcsőházakban, illetve aluljárókban találkozhatunk ilyen megfigyelő kamerával.

Rejtett beltéri kamera: ez a speciális beltéri kamera fajta alkalmas olyan megfigyelésre, amikor nem szeretnénk, hogy felismerhető legyen a helyszínen a kamerás megfigyelés. Leggyakrabban riasztórendszer érzékelőnek (mozgás-, füstérzékelő) álcázott burkolattal rendelkezik. Természetesen ezen kívül még egyéb burkolattal is megtalálhatóak ezek a típusú kamerák.